Off White Blog
Masters At Work - Διαμερίσματα South Beach, Crown Residences @ One Barangaroo και Kalari Kovilakom

Masters At Work - Διαμερίσματα South Beach, Crown Residences @ One Barangaroo και Kalari Kovilakom

Αύγουστος 8, 2020

Αναζητήστε έργα αυτών των μαέστρων που αποδεικνύουν ότι η δημιουργικότητά τους μπορεί να ανέλθει πάνω από τις παραμέτρους σχεδιασμού, τα χωρικά εμπόδια και την αποκατάσταση ιστορικών στοιχείων - τα South Beach Residences, Crown Residences @ One Barangaroo και Kalari Kovilakom.

Τραπεζαρία του ρετιρέ που βρίσκεται στο South Beach Residences που βρίσκεται στο 28 Beach Road

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ MASTER - South Beach Residences, Σιγκαπούρη
Η χαριτωμένη και εντυπωσιακή South Beach Residences που σχεδιάστηκε από την Foster + Partners κατά μήκος του ιστορικού Beach Road δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Όχι μόνο προσφέρει εκπληκτική θέα στην περιοχή της Μαρίνας Μπέι, αλλά επίσης αντιμετωπίζει εικόνες όπως οι Marina Bay Sands, η Σιγκαπούρη Flyer και η Esplanade, χωρίς να ξεχνάμε τις απόψεις της ουράς Raffles City και του Dhoby Ghaut του Orchard Road. Αυτή η άψογη ανάπτυξη θα προσφέρει 190 μονάδες, όπου οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τις μονάδες δύο υπνοδωματίων στο σπήλαιο πέντε υπνοδωματίων. Όλες οι μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με ποιοτικές συσκευές και εισαγόμενα εξαρτήματα από γνωστά διεθνή brands όπως Miele, Duravit και Bulthaup. Επιπλέον, αυτοί οι περιποιημένοι ιδιοκτήτες σπιτιού θα έχουν την ευκολία να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου JW Marriott πέντε αστέρων ακριβώς κάτω από αυτό απλά χρησιμοποιώντας τη "Resident Card" τους. Η ανάπτυξη μικτής χρήσης θα προσφέρει επίσης 510.000 τετραγωνικά πόδια χώρου γραφείων βαθμού Α, που θα συνοδεύεται από ένα συνδυασμό λιανικών προσφορών.


South Beach Residences: Η απρόσκοπτη ροή του καθιστικού στον τραπεζαρία

South Beach Residences: Η απρόσκοπτη ροή του καθιστικού στον τραπεζαρία

Στην πραγματικότητα, μία από τις μονάδες ρετιρέ στο South Beach Residences σχεδιάστηκε με αριστοκρατικό τρόπο από την Angela Lim της Sumisura, η οποία οδήγησε στην αγορά της από ιδιοκτήτη σπιτιού. Αυτό το ρετιρέ τεσσάρων υπνοδωματίων με επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών μέτρων σε τρία επίπεδα έχει δύο υπνοδωμάτια σε κάθε όροφο με πισίνα, τραπεζαρία και αίθουσα σάουνας στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Η σύντομη ήταν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σπίτι με διακόσμηση που επηρεάζεται από τα ρετιρέ της Νέας Υόρκης. Δεδομένου ότι ο κύριος του έργου είχε στενούς δεσμούς με Sumisura, προσέγγισαν το Lim για να αναλάβουν την πρόκληση. Είπε: "Η σύντομη μελέτη σχεδίαζε να δημιουργήσουμε κάτι που να ταιριάζει σε ένα τέτοιο ρετιρέ στη Μεγάλη Μήλο και να επωφεληθεί από το υψηλό ταβάνι στον χώρο του καθιστικού και του τραπεζαρίας".

Άντζελα Λιμ, Σουμισούρα

Άντζελα Λιμ, Σουμισούρα


Οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγαπούν τα δύο ευρύχωρα master υπνοδωμάτια, το υψηλό ταβάνι του, τη λειτουργική περιοχή dressing cum cum, μία σε κάθε όροφο. Η ανακαίνιση διήρκεσε περίπου 12 εβδομάδες και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι για να ξεκινήσετε συνομιλίες όταν οι επισκέπτες ξεπροβάλλουν. Πρώτον, η τραπεζαρία αποπνέει κομψότητα, χάρη στην οροφή ύψους 7 μέτρων, όπου μια σειρά λευκών μενταγιόν φωτισμού σε σχήμα κώνου φωτίζει αυτό το χώρο.

South Beach Residences

Το South Beach Residences είναι συνδεδεμένο με το JW Marriott Singapore

Ένας γραμμικός πίνακας μπαρ δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους κατοίκους να καθίσουν σε σκαμπό μπαρ και να απολαύσουν γουλιά κοκτέιλ ενώ παίρνουν τις απόψεις CBD από μακριά. Επιπλέον, ένα όμορφα προσαρμοσμένο κουρτίνες κουρτίνας πάνω από το στεγνό χώρο κουζίνας για να διοχετεύσει ένα ενδιαφέρον café-αίσθηση στον χώρο τραπεζαρίας. Το ρετιρέ ήταν διακοσμημένο με διακοσμητικά αξεσουάρ από την Lalique. Ορισμένα βασικά κομμάτια σχεδίου επίπλων επιλέχθηκαν από το σήμα Hamilton Conte. Ένα έθιμο λευκό μάρμαρο κόπηκε για να δημιουργήσει το τραπέζι και το τραπέζι του καφέ. Κάτω από τα άμαστα χέρια της τεχνογνωσίας του Lim, η πλούσια κατοικία μεταμορφώθηκε για να περιλάβει την πολυτέλεια, την αισθητική, τη λειτουργικότητα και τις ανέσεις του δημιουργού που αντικατοπτρίζουν τον προηγούμενο τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη σπιτιού στη Νέα Υόρκη.


ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΓΚΥΡΩΣΗ - Crown Residences στο One Barangaroo, Σίδνεϊ, Αυστραλία
Ο Chris Wilkinson (CW) της κορυφαίας εταιρίας αρχιτεκτονικής WilkinsonEyre και η φημισμένη διεθνής εταιρία εσωτερικού σχεδιασμού Meyer Davis (MD), των οποίων τα έργα γιορτάζουν παγκοσμίως, είναι οι ιδιοφυίες πίσω από το Crown Residences στο One Barangaroo. Αυτό το άγγιγμα του Midas, του δημιουργικού duo για την ταινία Barangaroo στο Σίδνεϊ δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Η αποκατάσταση των προσπαθειών τους είναι οι Crown Residences στο One Barangaroo - ένα 71όροφο κτίριο όπου στεγάζονται 82 ιδιωτικές κατοικίες. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Barangaroo 1, Σίδνεϊ, Αυστραλία, η καμπύλη αρχιτεκτονικής γεωμετρίας του έργου είναι εντυπωσιακή από κάθε γωνία.

Ο Chris Wilksinson του WilkinsonEyre

Ο Chris Wilksinson του WilkinsonEyre

Αυτή η καμπύλη δομή μεγιστοποιεί τις απόψεις της Όπερας και της Λιμενικής Γέφυρας του Σίδνεϊ, παρέχοντας στους κατοίκους αξιοζήλευτη θέα του εικονικού λιμανιού του Σίδνεϊ και πέρα ​​από αυτό. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μορφή του χάλυβα και του γυαλιού αποτελείται από τρία πέταλα που στρέφονται καθώς αυξάνεται, επιτρέποντας σε κάθε κατοικία να διαθέτει μοναδικούς, διακριτικούς και βελτιστοποιημένους χώρους. Οι Will Meyer (WM) και ο Gray Davis (GD) του Meyer Davis προσέφεραν τη φινέτσα τους στη χωρική αισθητική και τις διακοσμήσεις για να φέρουν τη ζεστασιά, την άνεση και τη δέσμευση στα διαμερίσματα. Εξετάζουμε το δημιουργικό μυαλό τους και ανακαλύπτουμε τι τους κάνει να τσιμπηθούν για να δημιουργήσουν Crown Residences στο One Barangaroo.

Ποιο ήταν το σύντομο σχέδιο;
WM: Για να σχεδιάσετε όμορφα ρετιρέ.
CW: Σχεδιάστε ένα από τα καλύτερα ρετιρέ στον κόσμο, εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη πανοραμική θέα στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας όταν πλησιάζετε σχέδια ρετιρέ;
CW: Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μερικούς υπέροχους χώρους με ανοιχτό πνεύμα, οι οποίοι αξιοποιούν τις καλύτερες απόψεις. Οι μετακινήσεις, οι ροές και οι χωρικές σχέσεις είναι σημαντικές, όπως το φως και τα υλικά. Μου αρέσουν οι αξονικές όψεις όπου έχει νόημα, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Εκτός από το σχεδιασμό χωρικών ευαισθησιών, ποια άλλα στοιχεία εμπλέκονται κατά το σχεδιασμό ενός πολυτελείας ρετιρέ; δηλαδή τον περιβάλλοντα χώρο, τον πολιτισμό / την ιστορία του τόπου όπου βρίσκεται το κτίριο κ.λπ .;
GD: Τα υλικά, τα φινιρίσματα, η παλέτα χρωμάτων και ο φωτισμός είναι έντονα ενημερωμένοι και εμπνευσμένοι από τη μεγαλειότητα του λιμανιού του Σίδνεϊ. Με αυτή την ισχυρή αναφορά στον τόπο, οι εσωτερικοί χώροι θα φτάσουν πέρα ​​από το εξωτερικό, τυλίγοντας την ιδιοκτησία σε στοιχεία σχεδίασης που μιλούν στο περιβάλλον.
CW: Τα ρετιρέ πρέπει να έχουν μια συμβιωτική σχέση με την αρχιτεκτονική του κτιρίου, η οποία, με τη σειρά της, σχετίζεται με το περιβάλλον που την περιβάλλει. Τα ρετιρέ δεν υπάρχουν μεμονωμένα, αφορούν τη μορφή και τη θέση του κτιρίου. Πρέπει να ανταποκρίνονται στην ιστορία και τον σκοπό της, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να προβούμε σε μια αντίθεση.

Crown Residences σε ένα Barangaroo

Crown Residences σε ένα Barangaroo; 1 Barangaroo Avenue, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση κατά το σχεδιασμό αυτού του ρετιρέ και γιατί;
GD: Δημιουργώντας μια αίσθηση σύνδεσης με το περιβάλλον και το θέρετρο ενώ βρίσκεστε τόσο ψηλά στον πύργο. Το ρετιρέ διαθέτει δραματικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
CW: Από αρχιτεκτονική άποψη, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η συνεργασία με τη σύνθετη γεωμετρία του κτιρίου. Η γλυπτική του μορφή σημαίνει ότι κάθε όροφος είναι διαφορετικό και η εξωτερική επένδυση ακολουθεί μια συστροφή και διπλή καμπυλότητα που σχετίζεται με το σχήμα του. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διαίρεση των χώρων όπου συνδέονται με την περίμετρο. Ωστόσο, όλα αυτά προσθέτουν ενδιαφέρον και ποικιλομορφία στο σχεδιασμό.

Μπορείτε επίσης να εξηγήσετε το σχεδιασμό της πρόσοψης και πώς συνδυάζεται με το σχέδιο ρετιρέ;
CW: Η πλήρως επενδεδυμένη πρόσοψη ακολουθεί τη διπλή καμπυλότητα της γλυπτικής μορφής του κτιρίου που δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για το σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων.

Στην εμπειρία σας σχεδιάζοντας ρετιρέ, ποιες πτυχές του σχεδίου ρετιρέ θα παραμείνουν διαχρονικές;
WM: Ένας ευάερος χώρος με άπλετο φυσικό φως, συνδυασμένος με φυσικά υλικά για να προσθέσει ζεστασιά και να δημιουργήσει ένα γαλήνιο χώρο διαβίωσης που αισθάνεται ευρύχωρο αλλά οικείο. Πηγαίνω για εσωτερικούς χώρους που συνδυάζονται με την αρχιτεκτονική μεγιστοποιώντας την εκπληκτική θέα. Ένα μέρος όπου μπορείτε να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας και να διασκεδάσετε.
CW: Πρέπει να πω ότι είναι ελαφρύς, χώρος, μορφή και κυκλοφορία.
Διαβάστε περισσότερα για το ακίνητο εδώ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ - Καλάρι Κοβιλάκομ, Κεράλα, Ινδία
Το Kalari Kovilakom μπορεί να μην είναι οικιακό όνομα, αλλά ανήκει στο CGH Earth Group, γνωστό για τις αποκαταστατικές εμπειρίες φιλοξενίας. Η εταιρεία είναι διαπιστευμένη από το NABH (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για Νοσοκομεία & Παροχείς Υγειονομικής περίθαλψης), είναι ένας βιωματικός ορισμός των παραδοσιακών προτύπων και αξιών αυτού του συστήματος θεραπείας. Σε αυτό το απέραντο θέρετρο, το Kalari Kovilakom προσφέρει θεραπευτική δέσμευση των αισθήσεων μέσω αρχαίων παραδόσεων και τεχνικών θεραπείας της Αγιουρβέδα.

Kalari Kovilakom Με την ομάδα CGH Earth

Το Kalari Kovilakom βρίσκεται στην Κεράλα της Ινδίας

Πώς λοιπόν να αποκαταστήσετε και να αναζωογονήσετε ένα παλάτι 200 ​​ετών; Λοιπόν, η γαλήνια και απομονωμένη τοποθεσία του Kalari Kovilakom του δυτικού Ghat προσφέρει οροσειρές που περιθωριοποιούνται στο έδαφός του. Βρίσκεται κοντά στο Kollangode στην επαρχία Palghat της Βόρειας Κεράλα, στην Ινδία. Αυτό είναι ένα μέρος όπου η ιστορία των δικαστηρίων της ηρεμίας. που ανήκε στους οπλαρχηγούς του Vengunad, άμεσους απογόνους του πρίγκιπα Dharmavarman, το παλάτι Kalari Kovilakom περιβάλλεται αρχικά από πλούσια σε χερσαία δέντρα του Venga
θεραπευτικές ιδιότητες. Ο τόπος έφτασε φυσικά την προσοχή του πρίγκιπα Dharmavarman, που πιστεύεται ότι έχει έρθει στο Kollangode για να αναζητήσει θεραπεία για μια σοβαρή δερματική νόσο, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασίλειο. Αλλά ήταν ο εγγονός του Vira Ravi ο οποίος λέγεται ότι κληρονόμησε τη γη και ξεκίνησε την κληρονομιά του Kalari Kovilakom. Καθώς το παλάτι είναι γεμάτο ιστορία, η αποκατάσταση αυτού του βασιλείου ήταν το σωστό πράγμα. Χρειάστηκε ο οραματικός ζήλος της CGH Earth Group να διατηρήσει την κληρονομιά και την ιστορική αξία του παλατιού, μετατρέποντάς την σε μια θέση για την παραδοσιακή θεραπεία της Αγιουρβέδα.

Αρχιτέκτονας Ajit Koujalgi

Αρχιτέκτονας Ajit Koujalgi

Όταν πρόκειται για δέσμευση για την αποκατάσταση κτιρίων, κανείς δεν το γνωρίζει καλύτερα από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ajit Koujalgi, του Auroville. Συμμετέχει επίσης ως επικεφαλής αρχιτέκτονας και συνδιοργανωτής του κεφαλαίου Puducherry της ινδικής εθνικής εμπιστοσύνης για την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά (INTACH). Ο Koujalgi αποφοίτησε από τη σχολή σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής του Νέου Δελχί το 1970 και εργάστηκε στο Auroville και Puducherry από το 1971. Η ευρωπαϊκή του δουλειά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τον εξέθεσε για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνέβαλε στην εργασία του στην Ινδία. Είχε ασχοληθεί με το INTACH από το 1987. Το έργο του αναγνωρίστηκε με το βραβείο UNESCO Asia Pacific Heritage για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα την αποκατάσταση του Hotel de l'Orient το 2000. Το 2008 η ομάδα του κέρδισε το βραβείο UNESCO Asia Pacific Heritage για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την αποκατάσταση της οδού Vysial.

Ο αρχιτέκτονας Ajit Koujalgi συνέβαλε στη διατήρηση αυτού του 200χρονου παλατιού

Ο αρχιτέκτονας Ajit Koujalgi συνέβαλε στη διατήρηση αυτού του 200χρονου παλατιού

Αναμφισβήτητα, η CGH Γη στράφηκε στον Koujalgi για την εμπειρία του στην αποκατάσταση κτιρίων. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Shilendran M είναι σταθερός πιστός στην αποκατάσταση ακινήτων με πλούσια ιστορία. Ωστόσο, στην Ινδία οι προσπάθειες αποκατάστασης συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία, διότι οι ντόπιοι πιστεύουν ότι οι εγκληματίες θέλουν να αγοράσουν ερείπια για τις δραστηριότητες τους. Εντούτοις, το έργο αποκατάστασης του Kalari Kovilakom πραγματοποιήθηκε σταδιακά με την αρχική δομή του κτιρίου να διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο. ακόμη και με τη χρήση τοπικών και παρόμοιων υλικών. Ακόμη και η αποβίβαση της γης διατηρήθηκε για να δείξει στους επισκέπτες την όμορφη απομόνωση της, όπου καταπράσινα τοπία αφθονούν.Σήμερα, το Kalari Kovilakom προσφέρει 18 καλά εξοπλισμένες σουίτες με σύγχρονες ανέσεις και μια κλινική με 12 δωμάτια θεραπείας. Οι χώροι διαβίωσης και οι καταπράσινοι κήποι στο Kalari Kovilakom συμπληρώνουν τη διαδικασία επούλωσης με το ζωντανό και ζεστό περιβάλλον και μια διακριτική και ήσυχη τήρηση της πειθαρχίας. Δυστυχώς, ο Kalari Kavilakom είναι το μεταθανάτιο έργο του Koujalgi, όπως πέρασε το 2014. Παρόλα αυτά, αυτό το μέρος όπου οι παραδόσεις τιμήζουν το παρελθόν και όπου οι σύγχρονες δημιουργικές ανέσεις συνεργάζονται συνολικά για να προσφέρουν μια ολιστική, θεραπευτική εμπειρία - είναι μια ωδή για το σκληρό έργο του Koujalgi.

Σχετικά Άρθρα